Публична дискусия „Визии за реформа на ЕС”

Предстоящите избори за Европейски парламент дават възможност на европейските политически партии да представят своята визия за реформа на ЕС и да дадат нов импулс за обновление на европейския проект, като предложат високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение организират публична дискусия на тема „Визии за реформа на ЕС”. Събитието ще се проведе на 19 април (петък) 2019 г. в Дома на Европа на ул. „Г. Раковски” 124 от 10.00 до 12.00 часа.

Форумът има за цел да предостави възможност на кандидати за членове на Европейския парламент да представят визията на основните европейски политически партии за реформа на ЕС и да допринесе за повишаване на информираността на гражданите относно предложенията за обновление на европейския демократичен проект.

Своето виждане по темaта ще споделят кандидатите за членове на Европейския парламент

Лиляна Павлова (ЕНП/ГЕРБ), Петър Витанов (БСП/ПЕС), Стефан Тафров (Демократична България), Настимир Ананиев (Европейска Партия Волт) и Илхан Кючюк (ДПС/АЛДЕ, поканен).

Основните теми на дискусията са:

- Как да подобрим функционирането на ЕС чрез реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация?

- Как да обезпечим финансово амбициите за по-просперираща, сигурна и солидарна Европа?

- Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност

- ЕС като глобален играч

- Ролята и мястото на България в дебата за Бъдещето на Европа?

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава по електронна поща на адрес: uefbulgaria@scas.acad.bg или на телефон (+359) 2 987 22 85.

Кога

-

Къде

Дом на Европа
ул Георги Сава Раковски 124
София 1000
Bulgaria

За връзка

Таня Чунтова