Как да разпознаваме фалшивите новини в кампанията за Европейските избори 2019

Бюрото на Европейския парламент в България и сайтът Редута.бг организират публична дискусия на тема „Фалшиви новини, фалшива реалност: Как да разпознаваме фалшивите новини в кампанията за Европейските избори 2019?“. Събитието е предназначено за студенти и младежи. То ще насочи вниманието им към спецификите на антиевропейската пропаганда и ще им предложи методи и техники за разпознаването ѝ.
В събитието ще вземат участие Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, Владимир Шопов, политически анализатор, доц. д-р Мария Попова и д-р Ралица Ковачева от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“. Те ще представят различни аспекти на темата за дезинформацията и след това ще дискутират конкретни примери и ще отговарят на въпросите на публиката.
Дискусията ще се проведе на 19 март 2019, вторник, от 15,30 до 17,30 ч. в Дома на Европа, ул. „Г. С. Раковски“ № 124, 1000 София. Ще бъдат поканени ученици, студенти и младежи от неправителствени и младежки организации, но могат да присъстват и всички, които се интересуват от темата. Събитието ще бъде отворено и за медии.
Тъй като местата в залата са ограничени, моля да се регистрирате за участие до 17.30 ч. на 18 март 2019 г., като попълните формуляра по-долу.
По въпроси, свързани с организацията на срещата, можете да се обръщате към Таня Чунтова, служител „Връзки с обществеността“, Бюро на Европейския парламент в България, тел. 0878853547, имейл: tanya.chuntova@europarl.europa.eu.
Програмата на дискусията можете да намерите тук.

П.П. Регистрацията за събитието приключи. Ако желаете да присъствате, можете да дойдете на място и да бъдете вписани в регистрационния списък до изчерпване на местата в залата.

Кога

-

Къде

Дом на Европа
ул Георги Раковски 124
София 1000
Bulgaria

За връзка

Таня Чунтова

+359 2 817 04 44