Свободни от пластмаса – европейски решения на проблема с пластмасовото замърсяване

Ежедневието ни гъмжи от пластмаса. През последните няколко десетилетия тя се е превърнала в неразделна част от почти всички предмети заради ниската си цена. Пластмасата е отражение и на все по-широкото разпространение на „културата на изхвърляне“, тъй като голяма част от нея се използва за производството на огромно разнообразие от опаковки за еднократна употреба. Когато пластмасовите отпадъци не се управляват правилно или се изхвърлят безразборно, те замърсяват околната среда, като голяма част от тях завършват в океана.

Защо Европейският съюз има съществена роля за решаване на проблема със замърсяването с пластмаса? Защо се съсредоточаваме върху пластмасата за еднократна употреба? Какви са промените, които ще се случат в европейското законодателство?

За това ще говорим на 18 февруари с представители на „Грийнпийс“ - България и екологично сдружение „За Земята“. Те ще представят кампанията „Свободни от пластмаса“, с която искат да покажат проблема с пластмасата в европейските води, да настояват за решения на този сериозен проблем и да поведат промяната в начина, по който използваме пластмасата. 

В рамките на дискусията Бюрото на Европейския парламент ще представи и своята кампания „Този път ще гласувам“.

NB: Регистрацията за събитието приключи, тъй като бе запълнен капацитетът на мястото на провеждане на срещата. Поради големия интерес, обсъждаме възможността да повторим събитието в подобен или друг формат в скоро време. 

Кога

-

Къде

Книгата
ул Георги Раковски 193
София 1000
Bulgaria

За връзка

Таня Чунтова