Имат ли значение фактите? Дезинформацията като инструмент по време на избори

Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на дискусия на тема „Имат ли значение фактите? Дезинформацията като инструмент по време на избори“, която ще се проведе на 22 януари 2019 г., вторник, от 16.00 ч. до 18.30 ч. в зала 6 на НДК (вход А6, откъм бул. България), София.

По време на събитието четирима чуждестранни гости ще представят опита на своите организации в борбата с дезинформацията в контекста на наближаващите европейски избори през май 2019 г. Техните презентации ще бъдат последвани от дискусия, по време на която публиката ще може да задава въпроси към ораторите. Модератор на дискусията ще бъде журналистът Светослав Иванов.

Сред ораторите има представители на групата „Ийст Стратком“ към Европейската служба за външна дейност, която управлява проекта ЕС срещу дезинформацията за борба с руската пропаганда в интернет; ирландската организация Who Targets Me (Кой се цели в мен), която прави мониторинг на използването на политически реклами в социалните мрежи; гражданската Инициатива за прозрачен референдум, която се застъпва за по-голяма прозрачност на рекламите онлайн по време на предизборни кампании в Ирландия, и нидерландската организация DROG, която се стреми да изгражда резистентност спрямо дезинформацията.

Моля да се регистрирате за участие до 9.00 ч. на 22 януари 2019 г. По време на събитието ще бъде осигурен превод на български език. Дискусията ще бъде предавана на живо на сайта и Фейсбук профила на Бюрото на Европейския парламент. По въпроси, свързани с организацията на срещата, можете да се обръщате към Таня Чунтова, служител „Връзки с обществеността“, тел. (02)8170444, 0878853547, имейл: tanya.chuntova@europarl.europa.eu.

NB. Регистрацията за събитието приключи. Ако не сте успели да се регистрирате, заповядайте направо в зала 6 на НДК (вход А6 откъм бул. България) и ще ви впишем на място в регистрационните списъци, до изчерпване на свободните места в залата.

Кога

-

Къде

Национален дворец на културата (НДК)
бул "България" №1
София 1463
Bulgaria

За връзка

Таня Чунтова

+359 2 817 04 44